Ervaringen

Ervaringen cliënten bij Oxalis-coaching:


Jarenlang verschillende lichamelijke klachten
De sessies bij Harriette hebben mij enorm geholpen. Jarenlang met verschillende lichamelijke klachten rondgelopen en omdat de medische wereld mij niet meer kon helpen, heb ik het over een andere boeg gegooid. Zo kwam ik bij Oxalis terecht en wat ben ik opgelucht dat ik me niet neer hoefde te leggen bij mijn klachten, maar de oorzaak kon achterhalen! Weliswaar hebben deze sessies bijgedragen aan mijn herstel en soms zelfs het verdwijnen van mijn klachten nadat ik me bewust werd waar het vandaan kwam.
Harriette is een kalm en respectvol persoon, ze laat zich leiden door haar methodes zonder enige eigen mening of oordeel. Hierdoor draait de sessie echt om mij en voel ik me vrij genoeg om al het onderliggende open te leggen.
Persoonlijk kan ik soms een eigenwijs iemand zijn, die niet wil toegeven aan dingen. Toch is voor mij in de sessies met Harriette alles naar boven gekomen en dat lucht enorm op. Bedenk hoe fijn het is om de oorzaak van een klacht of gevoel te achterhalen en er iets mee te kunnen doen!
Ik kan dan ook werkelijk iedereen aanraden om ook op deze manier naar (lichamelijke) klachten te kijken, want je steekt er altijd iets van op en het kan prima naast de medische hulp die er is. En voor wie denkt: het is me te vreemd of zweverig. Ik ben een super nuchter persoon en het is totaal niet zweverig, het is allemaal heel erg logisch en verklaarbaar! Give it a try zou ik zeggen.
Martine

Last van hartritme stoornissen
Een medisch consult is al spannend maar als je emoties en gevoelens ter tafel komen is
dat toch weer van een andere orde.
Kerngezond en dan opeens hartritme stoornissen! Fysiek of geestelijk?
Bij gebrek aan vlotte reguliere zorg werd mijn aandacht getrokken door deze benadering.
NEI!
Een speciale gewaarwording maar wel een waar ik iets aan heb en mee verder kan.
Henk

Negatieve gevoelens teveel binnen laten komen
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou net of ik je al heel lang kende.
Je bent een lieve vrouw die goed kan luisteren en precies voelde waar de blokkade zat. Je bent ook heel eerlijk en daar hou ik van.
Verder was mijn dochter ook bij je op consult. Ze vond je meteen heel lief en eerlijk en legde alles heel goed uit. Je nam alle tijd voor haar en dat was heel fijn. Het was mooi hoe alles klopte met wat te testen.
Ingrid

Onzekerheid kleuter van 5 jaar
Onze dochter Tess was best wat onzeker, ze ziet haar grote zus en betrok het erg op zichzelf, lat hoog leggen, verlegen in de klas, graag alles meteen goed willen doen. Contact gehad over de Bach bloesems en er is een mooie mix op maat gemaakt voor haar.
Elke dag druppels, ze vroeg er zelf om, vond ze lekker!
Na 2 a 3 weken zijn we verbaasd wat het doet voor haar! Ze durft zich meer te laten horen, durft nu nee te zeggen als iets niet bij haar past, ze leest voor in haar klas, ze is nog vrolijker.
Als we vragen aan haar wat de druppels voor haar doen zegt ze: dat ik meer weet!
Oftewel meer vertrouwt op haar weten in onze ogen!
Marleen

Onzeker en boos kind in de klas
Om te zien welke dynamiek er is in de groep wordt Groepsgeluk ingezet. Via houten poppetjes laat elk kind weten op welke plek hij/ zij in de groep staat. Dit meisje wat heel snel boos en verdrietig is en het idee heeft dat niemand haar aardig vindt, ziet dat er andere kinderen naast haar willen staan! Vanaf dat moment heb ik een ander meisje in de groep wat rustiger is en meer zelfvertrouwen krijgt. Wat een geweldige manier om de emoties van kinderen te laten zien en ervaren!
Leerkracht groep 1-2

Recensie Groepsgeluk
Harriëtte is naar aanleiding van een vraag van mij in de klas geweest (groep 5/6). Mijn groep heeft eerder dit jaar meerdere sessies Groepsgeluk gevolgd. Deze sessie was een vervolg. Ik heb bij Harriëtte de vraag gesteld om de sessie te richten op de angst/onzekerheid bij toetsen. Harriëtte heeft vooraf, een week eerder, met de klas een kennismakingsspelletje gedaan. Een week later kwam ze in de groep. Het was fijn voor de leerlingen dat zij haar al een keer hadden gezien. Samen met de kinderen is zij aan de slag gegaan met helpende gedachtes waarbij er gebruik werd gemaakt van het busje die de weg volgde over het rode pad en het groene pad. Ik vond het mooi om te zien dat Harriëtte alle kinderen betrok, door ze allemaal aan het woord te laten. Ook wist zij precies wanneer de concentratie op was en sloot het af. De groene weg die we tijdens de sessie doorlopen hebben, komt regelmatig tijdens klasgesprekken nog terug. Ik ben erg enthousiast!
Marloes

Boosheid bij dochter en onzekerheid bij moeder
Voor mij was dit de eerste keer en een hele bijzondere ervaring. Bij Harriëtte voel je je direct op je gemak. Ik ben zowel voor mezelf als voormijn dochter geweest. Het mooie is dat ze mijn dochter heeft kunnen helpen via mij. Je kunt voor alles terecht en het gaat allemaal vanzelf. Mijn dochter en ik hebben hierbij veel baat gehad en zijn ondertussen al een paar keer terug geweest.
Merel en Mees

Zich niet gezien voelen, angst om alleen iets te doen
Voor het eerst voor mijn dochter bij Harriëtte geweest. Wat een warm welkom, aandacht, begrip en fijn gevoel heb ik gekregen.
Ze luistert aandachtig, neemt de tijd en geeft rust. Heel fijn om hier te komen.
Voor de tweede keer met mijn zoon bij Harriëtte geweest voor zijn angst. Hierbij was ik niet zelf aanwezig. Maar wat een mooi verhaal kreeg ik achteraf te horen van zowel mijn zoon als Harriëtte zelf. Een opgeluchte en blije minder bange zoon nam ik mee naar huis. Met mooi resultaat! Geen angst meer om alleen naar boven of naar de wc te gaan.
Tot slot de laatste keer voor mijzelf naar Harriëtte geweest. Fijn gesproken met haar. Mijn verhaal kunnen doen en met aandacht en begrip werd er geluisterd zodat ze mij kon behandelen. Ik ben nog niet klaar maar tot dusver al erg blij dat ik ben geweest.
Wenny